Wil je dieper je vak induiken en meer weten over de achtergronden van Wired? En wil je ervaringen uitwisselen met andere docenten? Kom dan donderdag 16 mei naar de inspiratiemiddag van Wired in Villa Jongerius in Utrecht. Het is een middag vol handige tips & tricks die je direct kunt toepassen in je eigen lessen. Deelname is gratis. Vul het formulier in en reserveer je plek!

Het programma in het kort – 13:45-18:00 uur:

 

Guest speaker:
Tim Ovington

The Travelling TeacherTim Ovington - The Travelling Teacher

Hoe is het om voor de klas te staan in Malawi of Mexico? Wat zijn de verschillen tussen het onderwijs in Finland en Canada? Dat zijn de vragen waarmee Tim Ovington eind 2017 zijn missie als Travelling Teacher begon. Tim groeide op in Schotland en verhuisde op zijn 16e met zijn ouders naar Nederland. Na de lerarenopleiding ging hij aan de slag als docent Engels en Mediawijsheid op een middelbare school in Oosterhout, waar hij in 2017 afscheid nam om met eigen ogen te zien hoe het onderwijs er in andere landen uitziet. Tijdens zijn presentatie vertelt hij je vol energie over zijn bevindingen.
Workshop: Grammar & scaffolding

Hoe maak je nut en noodzaak van grammatica aannemelijk? Welk onderwerp bied je op welk moment aan? En hoe help je je leerlingen verder? Hoofdredacteur Marcel reikt je concrete ideeën aan.

Presentation: What’s new?
  1. Vocabulary bij Wired: hoe oefenen leerlingen effectief? Hoofdredacteur Petra legt uit.
  2. Eindredacteur Eefje laat voorbeelden zien van de Extra Reading-lessen en geeft uitleg over doel, tekstsoorten en bronnen, vraagsoorten en het verschil met de ERK-course.
  3. Kijk met concept-designer Eline mee hoe leerlingen het boek hebben gekozen voor het nieuwe, laatste topic van leerjaar 2 en krijg vast een voorproefje van hoe dit gaat worden.
  4. Digi-specialist Kim geeft je tips over het gebruik van het dashboard die jou helpen bij het lesgeven, inplannen en het bekijken van de resultaten. Daarnaast is er ruimte om mee te denken over nieuwe functionaliteiten die komend jaar ontwikkeld zullen worden voor het dashboard.
Pauze Tijd voor koffie, thee en een praatje met vakgenoten en met het Wired team.
Workshop: Differentiatie

Hoe ga je om met niveauverschillen in de klas? De verschillen tussen leerlingen lijken alleen maar groter te worden onder invloed van social media, YouTube en games en het gevarieerde aanbod van Engels in het PO. Hoe kun je Wired inzetten om optimaal tegemoet te komen aan al je leerlingen? Hoofdredacteur Petra neemt je mee in de mogelijkheden.

Speeddates: Exchange

Wired-ambassadeur Ruth en uitgever Annemarie loodsen je langs diverse relevante Wired-onderdelen en nodigen je uit te vertellen hoe jij dingen aanpakt. Wissel ervaringen uit met je collega’s en ontdek hoe je nog effectiever met Wired werkt.

Afsluiting & borrel

CadeautjeWe praten bij de borrel na en als je nog vragen hebt, stel ze ons gerust! Kies daarnaast als cadeautje jouw must-read waar je alvast in kunt beginnen op je reis terug.

Reserveer je plek via onderstaand formulier. 

Reserveer je plek

De inspiratiemiddag heeft op 16 mei 2019 plaatsgevonden. Aanmelden is niet meer mogelijk. Houd de website in de gaten voor nieuwe data.