Niet alleen neem je leerlingen met digitale middelen makkelijk mee naar hun wereld, ook is digitaal lesmateriaal een middel om differentiatie te vergemakkelijken. Digitaal werken moet echter geen doel op zich zijn. Als het voor een bepaald onderdeel beter is om met papier te werken, doen we dat. Daarom maak je zelf de keuze: volledig digitaal, of een mix van digitaal en papier.

Digitaal werken met Wired

De digitale lesomgeving vormt het uitgangspunt van Wired. Daar heb je alle lessen, inclusief het leerlingmateriaal, lesvoorbereidingen en toetsen tot je beschikking. Je kunt lessen inplannen en opdrachten voor leerlingen klaarzetten. Ook kun je leerlingen indelen in klassen en resultaten bekijken. De lesomgeving van Wired is voor zowel docenten als leerlingen eenvoudig toegankelijk via het schoolportaal/de ELO.

 • Je gebruikt een digibord of beamer voor een klassikale presentatie en een gemeenschappelijke beleving.
 • Leerlingen gebruiken een leerlingdevice, maar kunnen een gedeelte van de lessen ook werken in een leerwerkboek.
 • Vocabulaire en grammatica leren leerlingen met een app op hun device, daarnaast is de woordenlijst ook beschikbaar in het leerwerkboek of als printbaar bestand in de lesomgeving.
 • Lezen kan op een leerlingdevice, maar ook vanaf papier. De keuze is aan jou en je leerlingen.
Op papier werken

Kies je voor een mix van digitaal en papier, dan krijg je niet alleen toegang tot de digitale lesomgeving, maar ook leerwerkboeken. De leerwerkboeken bestaan uit werkbladen, een leerblad, rubric en words per topic en extra leesteksten. De aanvullende leesteksten worden aangeboden op het eigen niveau én een niveau hoger. Op die manier is ook op papier optimale differentiatie mogelijk.

De keuze voor een combinatie van digitaal en papier is erg geschikt wanneer je niet iedere les voldoende devices tot je beschikking hebt. Het leerwerkboek is echter nooit een volledige vervanging van de digitale lesomgeving. Je start elk topic met drie digibordlessen, waarbij de leerlingen in hun leerwerkboek werken. Daarna werken de leerlingen twee lessen op een laptop, pc of tablet. Vervolgens werken de leerlingen twee lessen digitaal of op papier aan hun taaltaak. Tot slot zijn er twee lessen klassikale afronding, waarbij je een beamer of smartboard nodig hebt.

Blader door de werkbladen van de topic JFK in het leerwerkboek van Wired:

Lesomgeving Wired

Wired is te gebruiken in een door ons zelf ontwikkelde lesomgeving. De lesomgeving maakt gebruik van de nieuwste technologie en is gebruiksvriendelijk. Op iedere plek en met ieder device kunnen jij en je leerlingen snel en veilig met Wired werken. De communicatie met Blink is middels de chatfunctie in de lesomgeving heel laagdrempelig. Als je een vraag hebt wordt deze via de chatfunctie binnen een uur beantwoord.

Bekijk de digitale lesomgeving van Wired:

Voordelen lesomgeving Wired

 • De beheerfuncties van de docentenomgeving zijn zowel op laptop, pc als tablet te gebruiken.
 • Je kunt eenvoudig en snel lessen inplannen en daarbij makkelijk differentiëren.
 • Je kunt makkelijk subgroepjes aanmaken en voor deze subgroepjes werk inplannen.
 • De lesomgeving biedt een overzicht van de voortgang en resultaten van leerlingen, met de mogelijkheid om in detail in te zoomen per klas, subgroep en leerling.
 • Leerlingen worden gesynchroniseerd vanuit het leerlingvolgsysteem, jij als docent hoeft dus niet zelf leerlingaccounts aan te maken.
 • Via de chatfunctie kun je snel en laagdrempelig communiceren met Blink.
 • De lesomgeving is ontwikkeld door Blink zelf, dit maakt het mogelijk om aanpassingen snel door te voeren en nieuwe functionaliteiten makkelijk uit te rollen.

Ben je benieuwd naar de topics en taaltaken waarmee leerlingen aan de slag gaan? Lees hier meer!