Op 27 juni 2019 heeft Wired in Berlijn een Comenius EduMedia Award ontvangen voor de adaptieve grammar app. De Comenius EduMedia Awards worden jaarlijks uitgereikt door het Duitse Genootschap voor Pedagogiek en Informatie (GPI). Deze Europese onderscheiding voor innovatieve educatieve producten wordt uitgereikt aan veelbelovende en betekenisvolle concepten op het gebied van multimedia en educatieve technologie.

“Grammatica leren op speelse manier

Met de app oefenen leerlingen met Engelse grammatica aan de hand 4.500 oefeningen verdeeld over 80 grammatica-onderwerpen. De techniek achter de app zorgt ervoor dat de grammatica-oefeningen altijd aansluiten bij het niveau van de individuele leerling. Heeft een leerling moeite met een bepaald onderwerp, dan worden er automatisch extra oefeningen aangeboden. “De grammar app van Wired maakt grammatica leren op een speelse manier mogelijk.” Aldus de jury Comenius-EduMedia-Awards

Uitreiking Berlijn
Game-element motiveert leerlingen

De grammar app en de methode worden inmiddels gebruikt door meer dan 5.000 leerlingen in het voortgezet onderwijs. De app is te gebruiken op ieder device (telefoon, tablet of laptop) en voor de leerlingen overal toegankelijk. Zo kunnen ze op school, thuis en onderweg oefenen met grammatica. Door het game-element in de app zijn de leerlingen gemotiveerd om de grammatica-levels te voltooien. Docenten Engels geven aan dat leerlingen enthousiast aan de slag gaan en de strijd met elkaar aangaan om zoveel mogelijk trofeeën te verzamelen. “’Als docenten gaan snuffelen in de lesomgeving van Wired, horen we ze altijd dingen zeggen als ‘Mijn leerlingen gaan dit leúk vinden!’ Dat is natuurlijk fantastisch om te horen. Deze zegel is een brede erkenning dat we een unieke, innovatieve en speelse methode Engels aan het maken zijn. We zijn er erg trots op!” Aldus Annemarie Heuts, Uitgever Wired.

Wil je meer van Wired zien? Vraag een pilotlicentie aan!