Aanpassingen lesomgeving

De afgelopen periode hebben we een aantal aanpassingen doorgevoerd in de lessen, lesomgeving en grammar app van Wired:

  • Directe links naar grammatica in digibordles 3
  • Audioknop in startscherm 1e digibordles
  • Alle werkbladen (student prints) onder één knop
  • Lesvoorbereiding digibordlessen
  • Extra woordjesoefeningen
  • Aanpassingen grammar app

Directe links naar grammatica in digibordles 3
In digibord les 3 van iedere topic hebben we een button met ‘Lesson info’ toegevoegd. Onder deze knop vind je een link naar het leerblad, de grammar app-oefeningen die horen bij de topic en een link naar de grammar exercises in lesson 4 en 5.

grammar topic

Audioknop in startscherm 1e digibordles 
In sommige topics start de eerste digibordles met een audiofragment. Dit fragment speelde automatisch af bij het openen van de les. Omdat docenten de lessen vaak klaarzetten voordat de leerlingen de klas in komen, hebben we het automatisch afspelen vervangen door een button waarmee je de muziek zelf aan en uit kunt zetten:Button startscherm spiderman wired

Alle werkbladen (student prints) onder één knop
Vanaf nu zijn ze alle leerlingwerkbladen en -documenten als gebundelde pdf (Student prints) te vinden onder te knop ‘Kies een document’ bovenaan in het overzicht van de topic. Je vindt ze ook als losse pdf-documenten bij de bijbehorende lessen in de topic.

Lesvoorbereiding digibordlessen
Onder de knop ‘Kies een document’ bovenaan in het overzicht van de topic vind je nu ook het document ‘Lesvoorbereiding’. In dit document vind je de lesvoorbereiding die hoort bij de digibordlessen van de topic. Per scherm wordt uitgelegd wat je er in de les mee kunt doen. Deze lesvoorbereiding vind je ook in papieren vorm in de docentenmap van Wired.

Vocabulaire trainen met Words
Woordjes leren en oefenen konden leerlingen in Wired al op twee manieren: op ‘papier’ aan de hand van een printbare Excellijst en digitaal met Memrise. Daar is een derde oefenvorm bij gekomen: digitale werkbladen binnen de Wiredomgeving genaamd Words. Het zijn exact dezelfde woorden als in de Excellijst en in Memrise, maar ze bieden een extra oefenmogelijkheid. Zodra je de oefeningen voor het juiste niveau hebt ingepland, kunnen je leerlingen ermee aan de slag.

Aanpassingen grammar app
Ook in de grammar app van Wired hebben we weer een aantal aanpassingen doorgevoerd:

  • Uitleg: Je leerlingen krijgen voortaan automatisch uitleg als zij drie antwoorden achter elkaar fout hebben en een level zakken. Dit is dezelfde uitleg die onder het vraagteken linksboven staat. Die uitleg kunnen ze natuurlijk ook altijd zelf openen door op het vraagteken te klikken.
  • Toetsenbordnavigatie: leerlingen kunnen vanaf nu navigeren door de app door middel van hun toetsenbord. Door bijvoorbeeld te klikken op ‘enter’ kunnen zij navigeren naar de volgende vraag of hun keuze bevestigen.
  • Gifjes: Het aantal gifjes in de app is uitgebreid. Leerlingen krijgen op willekeurige momenten gifjes aangeboden als motivatie om door te spelen.
  • Trofeeën: Vanaf nu kunnen leerlingen trofeeën verdienen door een categorie af te ronden. De verdiende trofeeën kunnen zij terugvinden in het overzicht ‘Trophies’. Dit overzicht vinden leerlingen door op de beker rechtsboven in het startscherm te klikken.

En wist je dat de inhoud van de grammar app ook weer flink is uitgebreid? We hebben zo’n 40 nieuwe onderwerpen en ruim 2000 nieuwe zinnen toegevoegd. In totaal kunnen leerlingen nu oefenen met 80 onderwerpen en 4.500 zinnen.

Heb je vragen over bovenstaande wijzigingen? Laat het ons gerust weten. Ook als je opmerkingen of vragen hebt over onze lessen of de lesomgeving horen we het graag. Mailen kan naar service.educatie@blink.nl, bellen naar +31 (0)73 85 000 22 of laat je reactie achter in de chatfunctie in de lesomgeving (blauwe bolletje, rechtsonder in de lesomgeving).

 

Lestips