Het centrale onderwerp van de laatste topic van leerjaar 2 is The Curious Incident of the Dog in the Night-Time, een boek geschreven door Mark Haddon.

Op onderzoek met Christopher

In dit nieuwe topic kruipen de leerlingen in het hoofd van Christopher, de hoofdpersoon, die een vorm van autisme heeft. De leerlingen luisteren naar fragmenten uit het audioboek en lezen hoofdstukken uit het boek zelf. Samen met Christopher gaan ze op onderzoek naar de moordenaar van de hond van de buurvrouw. In zijn zoektocht ontdekt hij van alles over zijn familie en gaat hij op reis naar Londen. De auteur laat zien hoe Christopher probeert om te gaan met alle prikkels. Voor anderen komt zijn gedrag soms bijzonder over maar voor Christopher is het noodzakelijk om zich staande te kunnen houden in het dagelijks leven. De leerlingen leren Christopher kennen en zien wat het voor hem betekent om autistisch te zijn.

Exercise 2a: Finding Mother: Draw the route while listening to the directions. Mark his mother’s house on your map.

Task: Your Instagram post

Leerlingen maken een Instagram post bij een hoofdstuk uit het boek vanuit Christophers perspectief. Voordat de leerlingen daarmee aan de slag gaan, werken ze aan een aantal voorbereidende oefeningen. Ze oefenen bijvoorbeeld met letterlijk en figuurlijk taalgebruik en uitdrukkingen en leren waarom Christopher dit zo moeilijk vindt, beantwoorden begripsvragen (open en gesloten) over twee hoofdstukken uit het boek en oefenen met het maken van samenvattingen met behulp van wh-vragen. De grammatica die in dit topic aan bod komt is: past simple, present perfect, talking about possessions: ’s

Task: Example of an Instagram post bij Christopher

Wil je meer weten over Wired of een topic uitproberen in je klas? Neem contact met ons op of vraag een gratis pilotlicentie aan!