De nieuwe topics bevatten prikkelende taaltaken, bedacht en gekozen samen met leerlingen en docenten. Het grote verschil met leerjaar 1 en 2 is dat de opdrachten en de taaltaken meer verdiepend zijn. Ze vragen meer reflectie van de leerlingen. Bijvoorbeeld: het maken van een persoonlijk ‘coat of arms’ (wapen) in de topic King Arthur of het plannen van een eigen protest in de topic Raise your voice.

In iedere topic komen de diverse vaardigheden (lezen, luisteren, spreken en schrijven) op natuurlijke wijze aan bod, evenals de kennisonderdelen grammatica en vocabulaire. Bekijk hier de onderwerpen en bijbehorende taaltaken van leerjaar 3:

King Arthur

In dit topic duik je met je leerlingen in het verhaal van King Arthur en de Ridders van de Ronde tafel. De leerlingen leren meer over de betekenis van symbolen en de kleuren op een wapenschild.
Taaltaak: In de taak maken de leerlingen hun eigen wapenschild en beschrijven ze de verschillende onderdelen.

Fake News

Aan de hand van het hoorspel War of the Worlds, een ‘ufo’ die gezien werd in Roswell, USA en een conspiracy theory over 9/11 komen leerlingen van alles te weten over de invloed van (nep)nieuws en ontwikkelen ze zich tot fact checkers.
Taaltaak: In de taak zoeken ze drie nieuwsberichten waarmee ze een Fake News Quiz gaan spelen.

Into the Wild

Ontdek met je leerlingen het waargebeurde verhaal van Chris McCandless, een rijkeluiszoon die de materiële wereld ontvlucht in de wildernis van Alaska.
Taaltaak: In de taak bereiden de leerlingen zich voor op hun eigen avontuur. Ze spreken daarvoor een afscheidsberichtje in en schrijven een sollicitatiemail.

Raise your voice

Leerlingen komen alles te weten over de gebeurtenissen die hebben geleid tot twee grote protesten: Black Lives Matter en March for our lives. Ook zien ze hoe deze protesten eruit hebben gezien.
Taaltaak: In de taak bereiden de leerlingen een eigen protest voor.

Exam Training

Naast de vier topics bieden we in leerjaar 3 voor vmbo cursussen Exam Training voor Reading en Listening. In deze cursussen oefenen leerlingen onder andere met veelvoorkomende vraagtypen, werken ze aan bewustwording van (lees)strategieën en raken ze vertrouwd met veelvoorkomende ‘examen-woorden’ en Cito-vragen.

Lees hier meer over Exam Training.

Voor havo/vwo verschijnt er in schooljaar 2021/2022 een vijfde Wired-topic!

Wil je kennismaken met Wired?

Kennismaken met Wired kan op verschillende manieren. Zo kun je de proeflessen van Big Game bekijken of voor langere tijd gratis gebruik maken van de methode met een proeflicentie. Bekijk hier de mogelijkheden!

Nieuws