Berlijn 21 juni – Blink is opnieuw in de prijzen gevallen tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Europese Comenius EduMedia Awards. Wired ontving een Comenius EduMedia Zegel uit handen van de organisatie net als Blink Wereld (methode wereldoriëntatie voor PO). Saga (methode geschiedenis voor VO) werd bekroond met een Medaille. 

In Berlijn werden donderdag 21 juni de inzendingen uit 12 beloond. Hetty Hurkmans, uitgever van Wired: ‘In deze prijs zien we dat de kwaliteiten van Wired herkend en gewaardeerd worden. Het geeft ons een extra stimulans om op deze weg door te gaan, in nauwe samenwerking met docenten en leerlingen.’

Gerenommeerde Europese onderscheiding
De Comenius EduMedia Awards worden jaarlijks uitgereikt door het Duitse Genootschap voor Pedagogiek en Informatie (GPI) en is de meest prestigieuze Europese prijs voor educatieve technologie. Het GPI is een wetenschappelijke vereniging voor multimedia, educatieve technologie en mediadidactiek. Deze Europese onderscheiding voor innovatieve educatieve producten wordt uitgereikt aan veelbelovende en betekenisvolle concepten op het gebied van multimedia en educatieve technologie. Dit jaar waren er meer dan 250 inzendingen uit 12 landen uit Europa, Azië en Noord-Amerika.

Digitale en interactieve methode Engels
Met Wired leren leerlingen Engels aan de hand van authentieke en door leerlingen geselecteerde Engelstalige films, tv-series, boeken, YouTube-filmpjes, muziek, games en strips. Onderwerpen en bronnen waarmee leerlingen in het dagelijks leven in aanraking komen en waarin de Engelse taal centraal staat. De digitale methode maakt het voor docenten makkelijk om in te spelen op individuele leerbehoeften en de voortgang van leerlingen te monitoren. Opdrachten en taken kunnen eenvoudig ingepland worden zodat docenten kunnen differentiëren naar tempo en niveau: per klas, groep of leerling. Daarnaast biedt Wired een adaptieve grammatica app. Deze app past zich aan het niveau van de individuele leerling aan, waardoor iedere leerling oefent op het niveau dat bij hem of haar past.

Over Blink
Blink ontwikkelt vernieuwende digitale lesmethodes met als uitgangspunt het bereiken van de leerling. Haar lesmethodes zijn erop gericht leerlingen te prikkelen, nieuwsgierig te maken en zelf te laten ervaren en ontdekken. Leerlingen activeren zorgt voor een snellere ontwikkeling, een langer geheugen en betere grip op de lesstof. Vanuit deze visie lanceerde Blink al eerder digitale lesmethodes zoals een methode Engels voor basisonderwijs genaamd Groove.me en Blink Wereld voor het vak Wereldoriëntatie. Sinds 2015 is Blink ook actief in het voortgezet onderwijs met een methode Nederlands (PLOT26), methode Engels (Wired) en een methode voor geschiedenis (Saga). Ruim 2.300 scholen en 395.000 leerlingen werken inmiddels met de methodes van Blink.

Nieuws