Wired methode Engels leerwerkboek digitaal

Het lesmateriaal van een leerjaar Wired bestaat uit vier onderdelen. Je leerlingen gaan afwisselend digitaal én op papier in hun leerwerkboek aan de slag met het lesmateriaal.

De vier onderdelen van een leerjaar Wired:
 1. Topics    
  Het lesmateriaal van een leerjaar Engels bestaat uit vijf topics met elk een centraal onderwerp met oefeningen, een taaltaak en toetsen. Alle vaardigheden (spreken, luisteren, lezen en schrijven) en de kennisonderdelen grammatica en vocabulaire komen aan bod. De topics hebben een kop en een staart, zodat duidelijk is naar welke doelen jij en je leerlingen toe werken. 
 2. Skills- en strategietraining
  Daarnaast biedt de methode extra lees- en luistervaardigheidsoefeningen gericht op verbetering van het strategisch handelen van je leerlingen. In deze leesteksten en kijk- en luisterfragmenten komen verschillende onderwerpen aan bod. Deze onderwerpen staan los van de onderwerpen in de topics.
 3. Adaptieve grammar app 
  Een licentie van Wired geeft tevens toegang tot de adaptieve grammar app. Deze grammaticatrainer bevat 4500 zinnen en verschillende vormen voor het oefenen van grammatica.
 4. Vocabulaire training
  Tot slot biedt de methode verschillende oefenvormen voor het leren van Engelse woordjes.

De onderdelen van Wired zijn flexibel in te plannen en inpasbaar in ieder rooster. We denken graag met je mee om een passend jaarrooster voor jou en je sectie te maken. Wil je eerst meer lezen over werken met Wired? Hier lees je er alles over!

Smartboard /
beamer
Leerwerkboek /
papier
Pc / laptop /
tablet
Telefoon
Topics
Onderdompeling in Engelstalige inhoud (les 1, 2 en 3)
In deze klassikale lessen dompel je de leerlingen met authentieke en prikkelende inhoud onder in een voor hen herkenbare Engelstalige wereld. Ze krijgen alle achtergrondinformatie rondom een topic en uitleg over de taak die zij in dit topic gaan voltooien. Leerlingen werken hierbij aan opdrachten in hun leerwerkboek.
  
 
Aan de slag met vaardigheidsoefeningen (les 4 en 5)
In deze twee lessen werken je leerlingen zelfstandig aan digitale vaardigheidsoefeningen (lezen, luisteren, spreken en schrijven), grammatica en vocabulaire. Deze oefeningen kun jij klaarzetten op het niveau dat bij de leerlingen past.  De oefeningen bereiden de leerlingen voor op het  uitvoeren van de taaltaak.
Werken aan de taaltaak (les 6 en 7)
Zelfstandig, in tweetallen of in groepjes werken je leerlingen twee lessen aan een taaltaak. Het eindproduct moet voldoen aan een aantal basiscriteria en taaleisen. Maar de taak biedt veel ruimte voor eigen inbreng, dus leerlingen volbrengen de taak altijd op eigen niveau.

Afronding van de taak (les 8 en 9)
In deze twee lessen rond je de taak af met de leerlingen. Je kunt je leerlingen het eindproduct bijvoorbeeld laten presenteren, klassikaal of aan elkaar. Je kunt de kant-en-klare rubric van Wired gebruiken als beoordelingsinstrument voor de taaltaak.
Kennis- en vaardigheidstoets (les 10)
Wired biedt voor elke topic een vaardigheids- en kennistoets (A en B versie) met de onderdelen lezen, luisteren, kijken, schrijven, grammatica en vocabulaire.

Wired biedt daarnaast extra opdrachten voor lezen en luisteren, een adaptieve grammar app voor extra grammaticatraining en verschillende manieren voor het oefenen van woordjes. Zie de onderdelen hieronder:

Skills- en strategietraining
Lezen (2 lessen)
Wired heeft voor elk niveau leesoefeningen voor het aanleren en inslijpen van leesstrategieën. Deze oefeningen bieden we digitaal en ook op papier in het leerwerkboek aan. De oefeningen sluiten aan op de ERK-leerdoelen en zijn flexibel inzetbaar. Leerlingen kunnen de oefeningen zelfstandig doen en krijgen bij de digitale oefeningen feedback op hun antwoorden.
Luisteren (1 les)
Wired heeft ook kant-en-klare kijk- en luistervaardigheidsoefeningen gericht op strategietraining. Net als de lees opdrachten kun je deze oefeningen flexibel inzetten en krijgen de leerlingen direct feedback op hun antwoorden.

Adaptieve grammar app
Naast de grammaticaoefeningen in de topics biedt Wired een adaptieve grammar app waarmee je leerlingen extra kunnen oefenen. De app bevat 80 grammaronderwerpen en meer dan 4.500 oefenzinnen. Op basis van de prestaties van de leerling wordt automatisch bepaald waarmee ze (verder) oefenen: stapje terug, herhalen of verdiepen.  
Vocabulaire training
Om de authentieke inhoud van de topics goed te begrijpen, starten leerlingen al in het begin van elke topic met het oefenen van woordjes. Je kunt de woordjes bijvoorbeeld opgeven als huiswerk of deze behandelen in de les. Wired biedt verschillende opties voor het leren van de woordjes: leerlingen kunnen de woordjes leren vanaf de papieren woordenlijst in het leerwerkboek, oefenen met woordjesopdrachten in de digitale werkbladen of met de interactieve, digitale woordjestrainer.