Zo’n nieuwe methode Engels, we begrijpen dat dit de nodige vragen oproept. We begeleiden jou en je sectie daarom graag met jullie methodekeuze. En na aanschaf zorgen we voor persoonlijke begeleiding op school door een Wired ambassadeur.

De meest gestelde vragen en antwoorden hebben we hieronder vast voor je op een rijtje gezet.

1. Wat betekent werken met authentieke bronnen?

Leerlingen leren aan de hand van originele en betekenisvolle Engelstalige inhoud over één onderwerp (topic). Zo leren ze op een natuurlijke manier nieuwe woorden en zinsconstructies. Omdat de inhoud van de topics zo herkenbaar is en door beeldmateriaal wordt ondersteund, kunnen leerlingen er op elk niveau mee aan de slag.

2. Wat is mijn rol als docent?

Je introduceert een topic klassikaal, begeleidt de leerlingen bij hun opdrachten en sluit de lessenserie met de hele klas af. Er is ruimte voor interactie, samenwerking en er zijn lessen waarin je leerlingen zelfstandig werken. Als docent ben je coach en gespreksleider en kun je inspelen op de behoeften van individuele leerlingen.

3. Hoe flexibel kan ik Wired inzetten?

Met Wired kun je klassikaal en zelfstandig werken gemakkelijk afwisselen. Je kunt de onderdelen van Wired op verschillende manieren en in verschillende roosters inplannen. Er is ruimte om eigen bronnen toe te voegen, extra uitleg te geven of onderdelen over te slaan. De topics hebben een vaste structuur waarmee je snel vertrouwd raakt, maar we denken ook graag met je mee over een passende invulling voor jouw rooster.

4. Wat doe ik digitaal en wat op papier?

Elke topic start met drie digibordlessen (via een beamer of smartboard). Leerlingen werken tijdens deze lessen aan oefeningen in hun leerwerkboek. Na deze digibordlessen werken leerlingen twee lessen op hun eigen niveau aan interactieve oefeningen op een laptop, pc of tablet. De twee volgende lessen werken de leerlingen aan de taaltaak. De taak wordt digitaal aangestuurd maar leerlingen kiezen zelf hoe ze de taak uitwerken, op papier of digitaal. Tot slot zijn er twee lessen klassikale afronding van de taak, waarbij je opnieuw een beamer of smartboard nodig hebt. De summatieve toets neem je af op papier.

5. Waar vind ik het overzicht van de inhoud van Wired?

Iedere docent ontvangt een docentenmap. In deze map vind je een volledig overzicht van de inhoud, de vaardigheden en de leerdoelen per leerjaar en per topic. Met het lesoverzicht kun je je lessen voorbereiden en beschik je over alle informatie die je nodig hebt voor het introduceren van de topic.