Carla Wiechers

Concept designer

Als kind groeide ik op in de weidsheid van Texas waar je kon spelen en onderzoeken. In Nederland veranderde dat: ik moest naar school en verveelde me jaren in eindeloos saaie lessen waar ik niet werd uitgedaagd. Daarom werk ik bij Blink als conceptbedenker en ontwikkelaar aan innovatief onderwijs waarin kinderen op een speelse manier op onderzoek gaan, fouten mogen maken en in alle vrijheid kunnen leren.

Het leukste van Wired vind ik dat de topics zo dicht bij de jongeren liggen en ik in co-creatie met de leerlingen al spelend het raamwerk in elkaar mag zetten. Samen met hen bedenk ik JFK, Donald Duck, Once upon A Time. Alle topics en ook de taken.

Creativiteit is voor mij out of the box in de toekomst durven kijken en iets maken of verlangen dat er nog niet is. Dat doe ik met Wired, maar ook in mijn persoonlijke leven. Mijn nieuwste aanwinst is dit 3D-huisje met boom, dat mijn verlangen symboliseert om een tijdje in een klein huisje in de grootse natuur te leven en werken. Ik kijk er elke dag naar, dus dat gaat zeker een keer gebeuren!