Marcel Lemmens

Hoofdredacteur

Ik ben een van de twee freelance hoofdredacteuren van Wired. Het is werk dat ik al 25 jaar doe en dat heel goed bij mij past, omdat ik mijn jarenlange ervaring als docent, mijn enthousiasme voor didactiek, mijn streven naar motiverend onderwijs, mijn liefde voor taal in het algemeen en mijn kennis van het Engels mooi met elkaar kan combineren. Van huis uit ben ik docent Engels: ik heb 20 jaar voor de klas gestaan en eigenlijk doe ik dat nog steeds. Niet langer als docent aan een school, maar als trainer: ik verzorg namelijk ook nascholingscursussen voor vertalers Engels. Daarnaast ben ik al zo’n 35 jaar zakelijk vertaler Engels-Nederlands.

Ik ben sinds 2015 bij Wired betrokken. In eerste instantie heb ik samen met uitgever Hetty Hurkmans het concept voor Wired uitgewerkt en getest. Inmiddels ben ik een van de ‘bewakers’ van het concept en begeleid en coach ik auteurs en eindredacteuren. Samen werken we aan de naar mijn mening meest motiverende, mooiste en modernste leergang Engels van Nederland.

Mijn vrije tijd besteed ik graag aan lezen, hardlopen, bloggen (ik heb een taalblog: Taalpraat) en schilderen. Ik schilder al zo’n 14 jaar en maak met name realistische schilderijen. Sinds ik in ’s-Hertogenbosch woon, ben ik lid van een nieuwe schildervereniging en probeer ik allerlei nieuwe technieken uit. Dat typeert mij wel: nooit te oud om te leren, altijd belangstelling voor vernieuwing.