Petra Roozegaarde

Hoofdredacteur

Mijn bergschoenen betekenen voor mij vrijheid en een reset van je lijf en hoofd; het maken van een bergtocht geeft altijd weer een frisse kijk op je werk en op het leven. Ik heb nu ook de lange-afstandstrektochten ontdekt die je van hut naar hut, van vallei naar vallei, van de ene pas naar de andere brengen… fantastisch gevoel om te voet, op eigen kracht, de wereld te verkennen, letterlijk en figuurlijk je grenzen te verleggen, en onderweg nieuwe ontmoetingen aan te gaan en ervaringen te delen.

Ik ben Engels gaan studeren omdat ik dat simpelweg de mooiste taal vind die er is… Er is geen enkele andere taal die zo veel verschillende woorden kent, en waarmee je zo genuanceerd en zo mooi iets kunt zeggen. Daar kan ik oprecht heel erg blij van worden!

Na mijn studie ben ik de wereld van de educatieve uitgeverij ingerold en ik heb inmiddels bijna 20 jaar werkervaring in de ontwikkeling van lesmethodes voor primair onderwijs en voortgezet onderwijs. Ik heb gewerkt voor verschillende uitgeverijen en vakken, en altijd met heel veel plezier voor het prachtige onderwijsvak, maar mijn hart ligt zeker ook bij het Engels.

In 2011 ben ik voor Blink aan de slag gegaan als uitgever Engels in het basisonderwijs en heb ik de methode Groove.me ontwikkeld. Daar is nu ook Wired voor het voortgezet onderwijs bijgekomen, dit keer in de rol van hoofdredacteur. Ik zit heel erg op mijn plek als hoofdredacteur voor Wired omdat ik de basis die Groove.me legt nu kan doortrekken in het voortgezet onderwijs en omdat ik in deze meer inhoudelijke rol mijn Engels weer meer een plek kan geven in het werk.