Kennismaken met Wired methode Engels

Wired is een methode Engels ontwikkeld door Blink. Ben je benieuwd naar het lesmateriaal van Wired? Om je een indruk te geven van de rijke digitale omgeving vind je hier een aantal proeflessen. Wil je het leerwerkboek graag inzien? Vraag dan een gratis zichtexemplaar aan!

Topics met taaltaken

Onze lesmethode Engels is opgebouwd rondom voor leerlingen interessante en relevante topics. Topics zijn onderwerpen waarmee leerlingen in het dagelijks leven in aanraking komen en waarin het gebruik van Engels een belangrijke rol speelt. Denk bijvoorbeeld aan muziek, strips, games, historische verhalen of fragmenten uit boeken. In iedere topic werken leerlingen toe naar een taaltaak. Taaltaken zijn opdrachten waarin leerlingen veel spreken en schrijven en waar ze klassikaal, individueel of in groepjes aan werken. Ben je benieuwd naar alle onderdelen van een leerjaar Wired? Hier lees je er alles over.

Aan de slag met een storyboard

Een voorbeeld van een taaltaak in de topic ‘Big Game’ is het maken van een storyboard van een hoofdstuk uit het boek. In de eerste lessen leren leerlingen wat een storyboard is, waarvoor je het gebruikt en hoe je een storyboard maakt. In de lessen die volgen gaan leerlingen individueel aan de slag met voorbereidende oefeningen waarin alle taalvaardigheden geïntegreerd én als losse onderdelen aan bod komen. Ook leren de leerlingen woorden en oefenen zij met de grammatica die ze nodig hebben voor het voltooien van de taaltaak. Na een ‘go’ op de eerste versie van hun eindproduct gaan ze aan de slag met de definitieve versie van het storyboard. Om de topic af te sluiten kunnen de leerlingen het product presenteren, aan elkaar of aan de klas.

Motivatie en uitdaging

In onze taalmethode Engels worden alle topics en taaltaken samen met leerlingen en docenten gekozen. Zo weten we zeker dat de onderwerpen interessant voor hen zijn en leerlingen er gemotiveerd mee aan de slag gaan. Het open karakter en de onderzoekende insteek van de taaltaken maakt dat leerlingen hun eigen grenzen op zoeken en uitgedaagd worden op eigen niveau.

Leerjaar 1 Leerjaar 2
Topic: Music Festivals
Taaltaak: Make a promo flyer for a music event
Topic: Once Upon a Time
Taaltaak: Record a video or audio fragment of your own evil curse
Topic: Big Game
Taaltaak: Make your own Storyboard
Topic: Spider-Man
Taaltaak: Write about your own superpower in your journal
Topic: Best of YouTube
Taaltaak: Make a short presentation about your favourite YouTube video
Topic: Game worlds
Taaltaak:Create your own game world
Topic: JFK
Taaltaak: Write an FBI report about the murder of JFK
Topic: Jack the Ripper
Taaltaak: Make a video about your Jack the Ripper investigation
Topic: Donald Duck
Taaltaak: Fill in the speech bubbles of a Donald Duck comic strip
Topic: The Curious Incident of the Dog in the Night-Time
Taaltaak: Make Christopher Boone’s Instagram post